GRATAR DE MIEL VERSIUNE ITALIANA
sau cum se face corect un tomb de miel
Mi-era pofta de niste carne prajita si era rezonabil de frumos afara. Nu mai mancasem demult miel pe gratar. Nu aveam pe de alta parte chef nici de o versiune prea complicata si nici de ceva prea greu, asa ca am luat in calcul o versiune din Abruzzi, de vara, relativ usoara.
Avem nevoie de 4-6 felii de picior de miel, usturoi, rosmarin, cimbru, maghiran, sare, ulei de masline si eventual grasime de miel:
Se amesteca intr-un bol uleiul cu grasimea de miel (se poate incalzi ca sa se topeasca) si apoi se adauga usturoiul, se freaca bine, apoi se adauga verdeturile si sarea si se freaca iar cat mai bine.
Dupa asta se ung feliile de carne su amestecul rezultat si se lasa la frigider, cam o ora.In timpul asta facem focul.
miel in lumina de noiembrie:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu