miercuri, 29 aprilie 2020

RATA BEIJINGHEZA

RATA CU PASTE SI SESAM

Incepem reabilitarea marii si diversei bucatarii chinezesti, si cum pentru pangolin crud nu este inca momentul, zic sa incepem azi cu un piept de rata cu personajul principal din "A fost odata in America", adica noodles. Nu stiu daca am mai incercat la viata mea sa fac retete extrem-orientale, dar asta m-a atras prin simplicitatea ei. Cea mai lunga etapa e fierberea apei pentru paste, deci o puteti folosi pentru a va depana daca nu aveti ce manca si sunteti grabiti.
Necesar;
1 pachet de paste late, pe baza fie de quinoa (cu riscul de a cadea sub incidenta acuzatiei de cosmopolitism) fie de orez (daca sunteti puristi);
1 piept de rata;
1 lingura de ulei de masline (cred ca cel de nuci da o aroma mai speciala totusi);
2 linguri de sesam;
6 linguri de sos de soia;
1 borcan de porumb mic (attn: porumbul e mic, nu borcanul).



 La inceputul inceputului, se pune la fiert apa pentru paste, in proportiile indicate de producatorul pastelor.
Intre timp, se taie in cubuletze mici pieptul de ratza; in prealabil se curata de grasime sau, daca nu va deranjaza colesterolemic, se lasa grasimea pe carne.
Se pune uleiul de masline intr-o tigaie si se 
topeste o parte din grasimea recuperata, dupa care se pune la prajit carnea; se intoarce pe toate partile, pentru a fi bine patrunsa; cam pe la jumatate se adauga si porumbul. Daca ati lasat grasimea pe carne, incepeti prin a praji partea cu grasimea.


















Intre timp, fierbeti pastele, ideal ar fi sa fie al dente, pen'ca urmeaza sa mai absoarba sos.
Cand pastele sunt gata se strecoara, se pun intr-o oala si se amesteca cu porumbul si carnea prajite, cu sosul de soia si cu sesamul. 
Se serveste in farfurii largi, cu un vin tanic (Languedoc, Abruzzo) sau cu un suc de brad cu apa minerala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu