Biban de mare cu lamaie verde si rozmarin
O reteta simpla, de vara, e drept ca necesita prezenta unui cuptor, dar e relativ rapida, ieftina, accesibila (nu necesita skills-uri bucatatresti deosebite) si mai ales sanatoasa
Se aleg 3-4 pesti, daca ii luati din magazin rugati vanzatorul sa vi-i curete de solzi si matze si capete, sa masoare undeva la 1,5 kg greutate vie
In plus: 2 lime
ceva craci de rosmarin
unt si eventual ulei
Daca ati pescuit voi insiva pestii ii curatati; daca nu, treceti direct la crestarea lor, nu chiar pana la oase, crestaturile fiind la 1-2 cm distanta una de alta
Se introduce rosmarinul in crestaturi, se unge pestele cu unt sau ulei, se rade deasupra coaja de lime, se storc limeurile, se pune intr-o tava mergand la cuptor, in care se pun si lamaile stoarse
Cam asa trebuie sa arate:
Se pune la cuptor, la 180°C timp de 25-30 minute, pestele sa nu fie ars dar rosmarinul si coaja de lamaie partial arse: Se serveste cu spanac
Iar langa se bea rodul acestor struguri:
(Sauvignon Blanc, Pouilly Fume)
Nota: in loc de rozmarin se pot testa cimbru, fenicul, salvie, lamaita si altele. Reteta ramane aceeasi; eu insa am preferat versiunea cu rozmarin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu