sâmbătă, 15 decembrie 2018

PASTE CU SOS ALB DE VINETE

LINGUINE CU VINETE SI PARMEZAN

De multa vreme vroiam sa incerc acest sos, dar nu am gasit reteta. Este usor si rapid de facut, nu chiar hipocalorica, dar e totusi destul de sanatoasa, mai ales daca utilizati ingrediente de calitate.

Necesar:
2 vinete medii
100-200 ml smantana
100 g parmigiano reggiano
niste ulei
2-3 crengi busuioc
500 g paste (eu am folosit linguine de la Barilla).






Se umple o oala  cu apa cu sare si se pune la fiert; aceeai apa o folosim pentru sos si pentru fierberea pastelor; deci vreo 5 l.
Se curata si se taie in cuburi vinetele si se pun la fiert, cand sunt moi (aprox. 10 minute de fiert)  se scot si se dau prin blender impreuna cu busuiocul proaspat pana se fac piure; in timpul asta punem pastele la fiert. Atentie, eu am facut o greseala, am oparit si busuiocul, ca asa zicea reteta din care m-am inspirat. E mai buna cu busuiocul netratat termic.


























In timp ce fierb pastele, intr-o tigaie se pune o lingura de ulei si se incinge, apoi se adauga piureul si parmezanul, se incalzeste invartind continuu pana branza se inmoaie si apoi se adauga si smantana; se sareaza dupa gust.

Atentie, combinatia vinete-smantana poate accelera tranzitul intestinal, deci nu puneti prea multa smantana.









Se strecoara linguinele si se amesteca cu sosul, servindu-se proaspete si calde. Eventual se poate adauga inca niste parmezan.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu