IN CROZIFLETTE WE TRUST
-reala, autentica si adevarata reteta de croziflette-
Savoie, aceasta zona datatoare de bucurii:
Pentru reteta, aveti nevoie de:
1 ceapa;
cam 400 g de crozets, jumate natiur jumate cu sarazin;
250 g sunca sau lardons; daca e sunca d'-aia 100% carne, adaugati si niste slana (clisa pentru bihoreni);
iar apoi se adauga si se prajesc sunca si ceapa pana cand ceapa devine transparenta.
un reblochon de 4-500 g;
500 de smantana (iaurt pentru cei la rejim).
Intai de toate, se pune apa la fiert, ca este cea mai lenta etapa; apoi, cand fierbe apa, se pun crozetii pentru 15 minute. Se preincalzeste si cuptorul, la 180°C/350°F
In timpul asta, se taie marunt slana, ceapa, sunca. Se pune la topit (si prajit) slanina daca aveti,
iar apoi se adauga si se prajesc sunca si ceapa pana cand ceapa devine transparenta.
Cand crozetii sunt fierti, se pun intr-o tava si se amesteca cu ceapa, slana, carnea, smantana si/sau iaurtul. Aceasta compozitie se incoroneaza cu reblochonul taiat in doua (pe lung, nu pe inalt) si se baga la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau pana devine cica auriu:
Se serveste si consuma cald, alaturi de o salata de verdeturi.
Se acompaniaza de un ceai, un suc, un vin rosu usor, gen Rousillon, Beaujolais, Savoie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu